00. Vandkulturhus Papirøen - Team Kengo Kuma (credits Luxigon)

PAPIRØEN

I 2023 slår PAPIRØEN bommen op for beboere, københavnere og turister. Øen kommer til at byde på smuk og nyskabende arkitektur, vandkulturhus, promenade, hotel, boliger, kulturoplevelser og et varieret madtilbud.

PAPIRØEN, som Christiansholm hedder i folkemunde, har i sin 300-årige historie fulgt Københavns forvandling fra industri- og havneby til en pulserende storby. Øen er med sin lange og varierede historie og sin fantastiske placering midt i Københavns Inderhavn et helt særegent sted i byen – og et sted, som forpligter.

Først for få år siden blev øen med den centrale placering i havnen tilgængelig for almindelige københavnere, og især øens midlertidige madmarked blev en stor succes. Fra i godt 300 år at have været en lukket ø – skiftevist ejet af staten, søværnet, industrien og havnen – blev PAPIRØEN et nyt kulturelt centrum og en populær udflugtsdestination.

I de kommende år skal øen udvikles til en ny bydel med et rigt og mangfoldigt byliv og med både grønne og blå byrum. Det prisbelønnede arkitektfirma COBE står bag visionen, som tager udgangspunkt i holmens særlige beliggenhed, historie og atmosfære. Det nye PAPIRØEN skal være et moderne og involverende bykvarter af internationalt format, der sætter nye standarder for, hvordan vi bor, arbejder og lever i byen.

PAPIRØEN udvikles af CØ P/S – et selskab, som består af Danica Ejendomme, Nordkranen og UNIONKUL HOLDING.

FØR DET VAR NU