STACK I & II

Stablede shippingcontainere udgør de rå og udsædvanlige kontorbygninger Stack I og II på Østersøvej 28. Et boardwalk i træ samler bygningerne, som ligger tæt på vandet i ydre Nordhavn – og ved siden af en tidligere kulkran, som i dag er omdannet til et luksusretreat og mødelokale: THEKRANE.

De genbrugte containere har fået store vinduespartier, der giver et flot udkig til vandet. Containerne er indrettet med kontorpladser, tekøkkener og sjove detaljer, der enten understreger det industrielle look eller bryder med det: Et sted hænger for eksempel et kukur, og et andet sted er der indrettet med mormorlænestole. Udenfor, på undersiden af én af de hævede containere, har arkitekterne hængt gynger op som en hyggelig og legefuld kontrast til det rå byggeri.

Konceptet blev udtænkt af Klaus Kastbjerg fra UNIONKUL og arkitekt Mads Møller fra Arcgency i en tid, hvor alle talte om bæredygtig omdannelse af containere, men ingen endnu havde gjort forsøget. Stack I & II er dermed et af de allerførste eksperimenter med containerbebyggelse og var en succes fra start. En håndfuld arkitekter, designere og andre kreative virksomheder så straks mulighederne i kontorlokalerne og blev de første lejere i det markante byggeri.