42ce1f27ad4a104c3b4e96f6948fbc734e36a9210b088a94daf00fe2e09bb082f2df820e79f5636c

THE SILO

”HVA DRIKKER MØLR”-siloen i Nordhavn, som fra 1962 blev brugt til opbevaring af korn, opnåede gennem årene ikonisk status for mange Københavnere. DLG-siloen er den største industribygning i Nordhavn og rejser sig dramatisk i det industrielle landskab – lige der, hvor Øresund møder København.

Den rå kornsilo er i dag omdannet til store lejligheder dækket af vinklede stålpaneler, der giver dramatiske kontraster i facaden. Ønsket var at fastholde siloens rå udtryk, men samtidig forny den og dermed skabe et nyt og mar­kant vartegn for Nordhavn. THE SILO er tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma COBE, som også står bag masterplanen for Nordhavn – ét af Skandinaviens største og mest ambitiøse byudviklingsprojekter.

Siloens mange silorør, der var støbt fra top til bund, har resulteret i en bygning med helt særlige rumlige kvaliteter og stor variation for hver etage. De 39 lejligheder har fire til otte meter til loftet og en fantastisk udsigt over hele København og Øresund. Der er reception med concierge i bygningen, og den dobbelthøje kornkælder er omdannet og indrettet til fitness for beboerne.

I stueetagen har man mulighed for at se de oprindelige silorørs korntragter, og Restaurant SILO øverst på 17. og 18. etage tiltrækker både københavnere og turister. Restaurantens glastop lyser op om aftenen og er med til at give liv i hele bydelen. 

Den omdannede silo har modtaget en lang række arkitekturpriser og er blevet et vartegn i den nye bydel. 

THE SILO er udviklet af UNIONKUL i samarbejde med NRE Denmark som medbygherre og totalentreprenør. 

FØR DET VAR NU